Kelkkareitit.fi Garminiin

Lataus

Lataa karttatiedosto haluamallasi nimellä, koko noin 7,5MB.

Muutoksia:

Kopioi tiedosto Garmin-laitteeseen /garmin/gmapsupp.img.
HUOM! Ota varmuuskopio vanhasta gmapsupp.img-tiedostosta, koska tämän jälkeen laitteessaa on ainoastaan kelkkareitit.fi-kartta.

Kartta on läpinäkyvä ja kaipaa alleen esimerkiksi yleensä laitteista valmiiksi löytyvän basemapin.

Huomioita

Pohjakartta

Hyvä maastokartta pohjakartaksi on Maanmittauslaitoksen datasta tehty maastokartta Garminille. Sen saa ladata ilmaiseksi täältä: http://kartat.hylly.org/.
Garmin Mobile XT:ssä oli tuolla mtk_suomi20.img -versiolla jotain ongelmia rakennusten tms. näkymisen kanssa, joten itse käytän vielä mtk_suomi13.img:a.
Garmin Mobile XT:ssä käytän nyt mtk_suomi21b.img karttaa, joka toimii hienosti.
Garmin GPSMAP 64s:ssä käytän mtk_suomi22.img karttaa.

Garmin GPSMAP 64s

Laitteen muistiin /Garmin/-hakemistoon kun laittaa kelkkareitit.fi.img tiedoston niin toimii hienosti. Asetuksista voi sitten valita näkyykö kartta vai. Karttatiedosto saa olla vapaavalintaisen niminen, mutta pääte pitää olla ".img".

Myös muistikortilla kartat saa laittaa /Garmin/-hakemistossa ja tiedoston pääte pitää olla ".img"

Garmin Mobile XT

Garmin Mobile XT osaa näyttää kolme karttaa. Tiedostot laitetaan muistikortin /Garmin/-hakemistoon.

Kuuleman perusteella uudemmat Garmin-laitteet osaavat lukea kaikki .img-päätteiset kartat. Tällöin kelkkareitit.fi-kartan voi nimetä esim. kelkkareitit.fi.img ja näin laitteessa voi olla yhtä aika useita karttoja. Valikosta voi valita mitkä kartat ovat näkyvillä.

Garmin Zumo 220

Muistikortilla /Map/-hakemistossa voi olla vapaavalintaisia nimiä kartoilla, kunhan nimi päättyy ".img". Eli /Map/kelkkareitit.fi.img on toimiva nimi tiedostolle. Samalla voi Maanmittauslaitoksen kartan laittaa /Map/mtk_suomi21b.img nimellä. HUOM! Hakemiston nimi muistikortilla pitää olla tosiaan /Map/. Garmin-nimisessä hakemistossa ei toimi omavalintaiset kartan nimet.

Garmin Nuvi 3790

"Vähän aikaa sai taistella että löytyi oikea kansio minne tiedoston laittaa, mutta sisäisen muistin Map kansio oli oikea vastaus, tiedostonimellä ei väliä. Muistikortilta en saanut jostain syystä ollenkaan toimimaan. Näin siis ainakin Nuvi 3790 mallissa.", Peki_ kelkkalehti.com:n keskustelussa.

Garmin Nuvi 2585TV

Tässä Tourist kelkkalehti.com:n käyttäjän vinkit kyseistä Garminia varten:

"Garminit on vähän vekkuleita noiden fileiden nimien kanssa. Sain yritys ja erehdys menetelmällä homman toimimaan. Nyt navigaattorista voi valita mitä karttoja haluaa käyttää. Tuo MML:n karttapohja on oikein hyvä pohjakartaksi kun siinä näkyy sähkölinjat, radat ja kinttupolutkin."

Ongelmia

Näin kartta on tehty

Työkalut:

Myöhemmin kun aineiston määrä kasvaa tullaan tarvitsemaan:

Paketti, jolla kartta tehdään tällä hetkellä. Sisältä löytyy get_snowmobile_data.sh, jolla Suomen OSM data haetaan geofabrik.de-sivustolta ja osmosis:lla otetaan siitä kelkkareitit talteen. generate_map.sh luo Garmin imagen mkgmap:lla. Muotuiluun käytetään itse tekemääni kelkkareitit.fi.TYP Garmin tyyppitiedostoa ja mkgmap-tyylimäärittelyä. Niiden avulla reitit näyttää ainakin Mobile XT:ssa vastaavilta kuin http://www.kelkkareitit.fi/:ssä.

Kehitysideoita

Vanhat versiot

Vanhat versiot löytyvät täältä.

Yhteystiedot

mcnobody kelkkalehti.comin keskusteluissa, lähetä YV:tä